maandag 9 januari 2017

Studio Jan van Haasteren: De Vakantiebeurs

Onlangs verscheen de nieuwe Vakantiebeurs puzzel die ik voor studio Jan van Haasteren heb getekend. En zoals met eerdere puzzels ook nu weer een klein kijkje achter de schermen bij het maken van deze puzzelplaat.


Het begint zoals meestal met het verzinnen van de meest uiteenlopende scenes en grapjes. Daarvan maak ik schetsjes zodat ik later kan kijken welke ik in de plaat wil gebruiken en op welke plek.Zodra alle scenes zijn bedacht ga ik de plaat in zijn geheel schetsen. Tijdens het schetsen vul ik altijd nog aan met ideetjes en grapjes die me op dat moment te binnen schieten. En als deze schets klaar is, is het tijd om de tekening over te nemen op het uiteindelijke tekenpapier. Deze potloodtekening ga ik dan inkten met pen en inkt.


De zwartwit tekening is nu klaar om ingekleurd te worden. Om zoveel mogelijk in de sfeer van de platen van Jan van Haasteren zelf te blijven kleur ik de puzzelplaat in met ecoline. Meestal eerst de kleuren die vantevoren vast staan zoals de vloer en de huidskleur.Als de hele plaat is ingekleurd laat ik deze inscannen (de tekening is ongeveer 50 x 70 cm) en stuur ik het bestand naar Jumbo. In de Nederlandse Spellen Fabriek wordt er een puzzel en verpakking gemaakt zodat de puzzels klaar zijn om naar de winkels gestuurd te worden.Voor een overzicht van de puzzels die ik voor Jan van Haasteren heb gemaakt en mijn eigen Pieces of History serie, neem een kijkje op www.piecesofhistory.nl ook voor de liefhebbers van een gesigneerde puzzel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten